Timemanagement

Meesterlijk prioriteiten stellen in 5 belangrijke stappen

Prioriteiten stellen kan zo nu en dan een uitdaging zijn. Het kan een heel circus zijn aan te veel taken, opdrachten en te lange to do lijstjes. Maar ken je dat, wanneer je de ballen de lucht in gooit en er een naast je op de grond beland. En dan proberen we nog snel die ene bal te grijpen voordat hij écht buiten bereik rolt.

We kunnen het allemaal druk hebben met werk, sociale verplichtingen, familie, hobby’s en vul het lijstje maar aan. Het lijkt dan alsof er gewoon niet genoeg uren in een dag zitten. Maar hier is het ding: we hebben wél controle over waar we onze kostbare tijd aan besteden. Het vraagt alleen om meesterlijk prioriteiten stellen. Maar wanneer we het doel voor ogen houden, zal het steeds makkelijker worden om doelgerichte keuzes te maken. Ik neem je graag mee in 5 belangrijke stappen.

Jongleren met prioriteiten

Laten we eens teruggaan naar de basis. Denk aan je leven als een reusachtige jongleeract in een circus. Elke bal die je omhoog gooit, vertegenwoordigt een aspect van je leven: je gezondheid, carrière, relaties, zelfzorg, persoonlijke groei, en nog veel meer. Nu, hier komt het lastige deel: je kunt niet al die ballen tegelijk in de lucht houden. Dat zou gewoonweg te veel zijn en je uiteindelijk uitputten.

Dus, wat kunnen we doen? Prioriteiten stellen! Hier zijn een paar stappen die kunnen helpen:

  1. Wees Eerlijk tegen Jezelf: Wat zijn de belangrijkste aspecten van je leven? Wat geeft je energie en wat kost je energie? Identificeer die ballen die echt belangrijk voor je zijn en waar je echt om geeft
  2. Rangschik Je Ballen: Oké, nu weet je welke ballen belangrijk zijn. Maar sommige moeten hoger in de lucht blijven dan andere, toch? Denk na over welke ballen op dit moment je meeste aandacht nodig hebben. Misschien is je gezondheid op dit moment belangrijker dan dat nieuwe project op het werk.
  3. Wees Flexibel: Soms komt er een onverwachte curveball (pun intended) op je af. Dat is oké! Wees bereid om aanpassingen te maken in je jongleeract. Als een bepaalde bal tijdelijk naar de achtergrond moet om plaats te maken voor iets urgents, is dat helemaal prima.
  4. Leer “Nee” Te Zeggen: Het is gemakkelijk om te vergeten dat we de kracht hebben om nee te zeggen. Als een nieuwe bal in je jongleeract wordt gegooid en je hebt al genoeg ballen in de lucht, wees dan niet bang om beleefd, maar vastberaden, nee te zeggen.
  5. Geniet van de Show: Vergeet niet om te genieten van het jongleren zelf. Het leven draait niet alleen om het in de lucht houden van ballen; het gaat erom te genieten van de reis, zelfs als je af en toe een bal laat vallen.

Onthoud dat het stellen van prioriteiten een voortdurend proces is. Het is normaal om soms te struikelen en een bal te laten vallen. Dat maakt je geen slechte jongleur, maar een mens met beperkte tijd en soms ook energie. Dus, laten we samen die jongleerballen oppakken, glimlachen en doorgaan met onze geweldige jongleeract die het leven is.

“Let’s have Prosperity in Life”


Beste lezer,

Ik moet je gewoon even laten weten hoe enthousiast ik ben over mijn coachingstraject

Plan Your Prosperity

Met meer dan 20 jaar ervaring als ondersteuner ben ik echt in mijn element en voel me klaar om anderen te begeleiden naar succes. Samen kunnen we aan de slag gaan om doelen te bereiken, obstakels te overwinnen en gewoon een geweldige tijd te hebben in de reis naar voorspoed in ons leven.

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar positieve verandering en groei? Stuur me dan gerust een berichtje via mijn contactformulier. Hier kan je een moment inplannen voor een vrijblijvende call.

Ik kijk uit naar jouw bericht!

Blessings!

Lenora

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *